Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Ξηλώνουν τις τηλεοπτικές κεραίες στα Τρίκαλα

Σε περισσότερες από 30 πολυκατοικίες του κέντρου της πόλης των Τρικάλων έχουν αντικατασταθεί μέχρι σήμερα οι τηλεοπτικές κεραίες, ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Οι κεραίες αντικαθίστανται με χρηματοδότηση του Δήμου Τρικκαίων ο οποίος καλύπτει το ήμισυ του κόστους (το ανώτερο έως 500 ευρώ περίπου), με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πόλης. Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει απορριφθεί καμία αίτηση από το γραφείο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» που χειρίζεται το όλο θέμα.

Μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί οι κεραίες σε 30 πολυκατοικίες και ήδη έχει διατεθεί η χρηματοδότηση στους ενδιαφερόμενους που προχώρησαν στην αντικατάσταση μέχρι σήμερα, κάτι που αποτέλεσε και κίνητρο για να ενδιαφερθούν κι άλλοι να κάνουν αιτήσεις.

Οι πολυκατοικίες στις οποίες έχει γίνει η αντικατάσταση βρίσκονται στις οδούς: Ελευθερίου Βενιζέλου, Ασκληπιού, Βασ. Τσιτσάνη, Στρ. Σαράφη, Όθωνος, Κονδύλη, Καρδίτσης και Κανούτα. Δηλαδή σε πρώτη φάση αντικαθίστανται οι κεραίες πολυκατοικιών οι οποίες βρίσκονται στους κύριους άξονες της πόλης, ένθεν κακείθεν του Ληθαίου ποταμού και στην περιοχή γύρω από την παλιά πόλη με στόχο τη βελτιστοποίηση της εικόνας της πόλης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την κάλυψη των 58 πολυκατοικιών - και σε πολυκατοικίες εκτός κέντρου - που είναι κι ο αριθμός που έχει εγκριθεί από τον Δήμο Τρικκαίων. Ένας αριθμός που θα επεκταθεί, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Στόχος

Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι η αισθητική αναβάθμιση της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την αποξήλωση όλων των μεταλλικών ικριωμάτων από τις ταράτσες των πολυκατοικιών με έξοδα των ιδιοκτητών, την απαγόρευση της ύπαρξης πλέον της μίας τηλεοπτικής κεραίας λήψης σήματος στις πολυκατοικίες της συγκεκριμένης παρέμβασης και την επιβολή προστίμου ίσου με την αξία αντικατάστασης των κεραιών στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων των εν λόγω πολυκατοικιών.

Πηγή:http://www.trikalacity.gr/