Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Απεργία απεργία απεργία



Καύσιμα ΤΕΛΟΣ βλέπω σε ένα χαρτάκι πάνω στις αλυσίδες στις οποίες βρίσκονται στην είσοδο του βενζινάδικου της γειτονιάς... Αμέσως θυμάμαι τις ουρές που πήρε το μάτι μου το Σάββατο το πρωί, και καποιον δημοσιογράφο να λέει στην tv για απεργίες των ιδιοκτητών βυτιοφόρων.....χμμμμμμμμμ θα είναι δύσκολη βδομάδα!
Επίσης για αύριο Δευτέρα έχουμε και 24ώρη απεργία από ταξί επειδή και αυτοί οι κύριοι ζητούν αυξήσεις πάνω από 5%.
Γιατί έχω την εντύπωση πως θα σμπρώχνω γυρνώντας από τη σχολή μεσοβδόμαδα?
Γιατί όλοι αυτοί κάνουν ότι θέλουν στις ζωές μας? Γιατί δημιουργούν πανικό στον κόσμο?
Μπορεί η απεργία να είναι δικαίωμα του εργαζομένου αλλά γιατί να γίνονται όλα αυτά με τόσο άσχημο τρόπο? Με τις απεργίες της ΔΕΗ {που φυσικά δεν της ξεχνάω τόσο εύκολα! (βλ. εδώ )} χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και προκλήθηκαν άλλα τόσα τροχαία ατυχήματα λόγω των φαναριών που σβήναν και αυτά με τη σειρά τους χωρίς να υπάρχει πουθενά ένας τροχονόμος ...
με τους δημοτικούς φοροεισπράκτορες - αστυνόμους να γράφουν με την ησυχία τους σταθευμένα οχήματα...
Τώρα με τα βυτιοφόρα και γενικότερα με τα φορτηγά ακόμη και στο ΙΚΕΑ που πήγαμε χτες με τον αδερφό υπήρχαν ένα σωρό ελλείψεις από προϊόντα λόγω της απεργίας φυσικά φυσικά!
Και θα ακολουθήσουν και άλλα πράγματα όπως τρόφιμα τα οποία παραμένουν σε λιμάνια και τελωνεία μέχρι να χαλάσουν και να μην έχει ο κοσμάκης τα βασικότερα μέσα στο σπίτι του.
Και πες ότι δεν πρόλαβα να προμηθευτώ βενζίνη και λέω δεν βαριέσαι βρε αδερφέ,θα πάρω ένα ταχί για να πάω στη δουλειά μου.........που πας ρε κακομοίρη ? τα ταχί απεργούν!
Εκτός αυτού και να μην απεργούσαν είναι θέμα ημερών να μείνουν και αυτά από καύσιμα και να μην υπάρχει ίχνος μεταφορικού μέσου σε ολόκληρη τη χώρα. (χμμμ μήπως να έφτιαχνα το φούιτ :P στο ποδήλατο για ώρα ανάγκης?)
Γενικά αυτές οι "ομαδικές" απεργίες δεν είναι κοροϊδία για το λαό αυτής της χώρας?
Ο τρόπος πάλι που αντιμετωπίζονται απο την κυβέρνηση?
Ουφ.
Δεν πάμε καθόλου καλά πάντως...αφού σκέφτομαι να κατέβω και εγώ σε απεργία στο τέλος...
Απεργία πείνας που θα κάνουμε ούτως η άλλως αν συνεχίσουν αυτοί έτσι!

5 Μπηχτές:

Ανώνυμος είπε...

μπορει να συνεχιστει αυτη η κατασταση για κανεναν μηνα ακομα??αυτο θα ηταν μια πραγματικη φωνη διαμαρτυριασ απεναντι στην κυβερνηση, στουσ επιχειρηματιεσ, στουσ φορεισ,στουσ παραγοντεσ...σε ολουσ οσουσ παιζουν με τη δικη μου και τη δικη σου ζωη,νευρα,μελλον...ποιο μελλον δηλαδη?το μελλον προαπαιτει παρον και παρον δεν υπαρχει...υποβιουμε καθημερινα, σαν χωρα,σαν ελληνεσ,σαν νεολαιοι,σαν επιστημονεσ και εργατεσ.γιαυτο σου λεω,να συνεχιστει αυτη η απεργεια και να μπουνε και αλλεσ κοινωνικεσ ομαδεσ στο χορο!πρεπει να μασ ακουσουν!και οσο δε μασ ακουν τοσο να φωναζουμε!φυσικα και χαθηκαν ζωεσ στην απεργεια τησ δεη.θεσ να σου πω ποσεσ ζωεσ καπνεργατων χαθηκαν στισ απεργειεσ τον περασμενο αιωνα?ποσεσ ζωεσ χανονται καθημερινα εξαιτιασ ελλειψεων στα νοσοκομεια?γιωργο μου ....συνεχισε να γραφεισ και να μασ δινεισ την ευκαιρια να ακονιζουμε τα σκουριασμενα μυαλα μασ

Ανώνυμος είπε...

Αλεξανδρα Τερζιδου,σορυ παλι ξεχασα να υπογραψω :)

Γιώργος είπε...

Αλεξανδρα εχεις απολυτο δικιο σε ολα αυτα που λες πλην των θανατων...
Δεν νομιζω οτι μπορουν να συσχετιθουν η ζωη του παππου που πεθανε απο ελλειψη οξυγονου ο οποιος ηταν σπιτι του αρρωστος και δεν εφταιγε σε τπτ , με τους απεργους τοτε και τωρα.

Ανώνυμος είπε...

o agwnas apaitei thusies giwrgo...dustuxws etsi einai.kai fusika o pappous de ftaiei se tpt o anthrwpos, o opoios sta teleytaia xronia ths zwhs tou apozhtouse mia aplh kai entymh synthrhsh ths parousias tou sth zwh

Γιώργος είπε...

απλα οπως και να το θεσεις μου κακοφαινεται...
αλλιως θα ηταν να εχανε τη ζωη του καποιος απο απεργια πεινας για τον αγωνα (και μπραβο του. αυτος ακομη και αν πεθαινε εχω την εντυπωση οτι θα ηταν κερδισμενος) και αλλιως ειναι οταν περνουν τα σκαγια τους περαστικους :)
απ'οτι καταλαβα συμφωνουμε παντως :)